Proces Keuken Schildering

Het nieuwe jaar heb ik mogen starten met een mooie nieuwe opdracht. Een tijdje terug heb ik als oefening op de muur van mijn oude slaap kamer drie tulpen geschilderd. De oefening werd opgevangen door iemand op facebook en vroeg mij of ik voor haar iets kon schilderen in de keuken.

Ze wilde graag bloemen hebben maar omdat het in de keuken kwam wilde ze wel een connectie met de keuken en voedsel. Zo ben ik eigenlijk gaan opzoeken naar wat voor bloem soorten er uit groenten, fruit of kruiden komen. Zo kwam ik al snel bij veel mooie resultaten en ben ik gaan schetsen.

Schetsen.
In de schetsen heb ik verschillende ontwerpen opgezet en één specifiek ontwerp uitgewerkt. Na een bespreking met de klant hebben we ervoor gekozen om van alle verschillende schetsen één ontwerp te maken. Tijdens de bespreking heb ik een foto van de muur gemaakt zodat ik een digitale ‘mock-up’ kon maken. Zo kon ik de klant laten zien hoe het eind resultaat er ongeveer uit kwam te zien.

 

 

 

De mock-up van het eerste ontwerp:
Na verder besproken te hebben dat ze alle elementen bij elkaar wil in één ontwerp heb ik hierop een nieuw ontwerp gemaakt.

 

 

 

 

Mock-up van het tweede ontwerp:
Dit ontwerp is het uiteindelijk geworden en kon ik meteen de eerste week van januari aan de slag.

 

 

 

 

Het eindresultaat:

 

Details schildering:

 

Share Post :

More Posts

Leave a Reply