Concept Moxy

Previos Post

I AM MOXY

Concept voor de Moxy Wall Amsterdam

Toen ik de briefing las voor de muurschildering voor het Moxy Hotel werd ik meteen enthousiast. Wat een uitdaging en zeker een mooie kans.

Begin dit jaar ben ik afgestudeerd van de kunstacademie in Breda, AKV| St. Joost. Ik vond deze opdracht de perfecte kans om mijzelf uit te dagen tot nieuw perspectief en mijzelf op de kaart te zetten als illustrator/kunstenaar.

 Ik wist meteen dat de muur voor het hotel een echte ‘eyecatcher’ moest worden. Het hotel straalt nieuw, jong en design uit. Hier wilde ik op aansluiten met mijn ontwerp. Ook wil ik dat de muur het echt Amsterdamse gevoel uitademen. Ik wilde Moxy en Amsterdam naar elkaar toe brengen, laten zien dat Moxy Amsterdam is en dat Amsterdam Moxy is.

Tijdens mijn onderzoek heb ik mijn oog laten vallen voor de zwarte tulp. Voor mij straalt de zwarte tulp schoonheid en brutaliteit uit. Dit is perfect, dacht ik. De kleuren van de zwarte tulpen passen goed tussen het design van de Moxy hotel keten en het logo van Moxy valt er mooi binnen. Naast dat zijn tulpen echt de cultuur van Nederland en vind je ze overal in Amsterdam.

Een goed design valt op en verwonderd. En in dit social media tijdperk waar alles online gedeeld wordt wilde ik hier op in spelen. Mensen die met de muur op de foto gaan worden geïnspireerd om deze op Instagram of Facebook te plaatsen met de

#IAMMOXXXY #IAMOXYAMSTERDAM.

Ik heb het bekende I AMSTERDAM gepakt en hier Moxy voor geplaatst. Dit om te laten zien at Moxy echt Amsterdam is. Door de hashtag voor de tekst te voegen worden de mensen gestimuleerd om het op social media te plaatsen en krijg je een mooie online promotie. Meer online promotie ~/ meer bekendheid.

Doordat ik de muur nog meer Amsterdamse knusheid wilde uit laten stralen heb ik de unieke ‘amsterdammertjes’ onder de muur geplaatst. En op de achtergrond zie je de lijnen van de prachtige Amsterdamse grachtenpanden. Deze twee elementen representeren de Amsterdamse grachten en het uiterlijk van de stad.

Omdat Amsterdam ook bekend is om zijn nacht leven heb ik in de panden neon signs geplaatst. Deze geven aan wat je zoal in Amsterdam vind en waar Amsterdam voor staat. ‘LOVE’ ‘PRIDE’, Amsterdam is stad van de liefde en trots, ’OPEN24HOURS’ een knipoog naar het red light district en uiteraard ‘HOTEL’.

De combinatie van dit alles maakt het geheel tot een muur waar je niet om heen kan een echte blikvanger en het verteld de sfeer van Amsterdam.

Previos Post Share Post :

More Posts