My Story

Even voorstellen. Mijn naam is Danja Knijnenburg, vormgever en illustratrice.

Toen ik moest gaan kiezen voor een studie richting was er voor mij maar één interessante keuze. En dat was vormgeving. Het vormgeven van magazine covers en tijdschriften was en is nog steeds iets waar ik enthousiast van wordt. Met deze gedrevenheid begon ik aan mijn studie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Bij de toe lating kwam ik aan met een vormgegeven cover van een tijdschrift waarin ik in paint en word helemaal los was gegaan met twintig verschillende lettertypes. Nadat ik een cola blikje met uiterst realisme had getekend en mijn kleuren test had gedaan, kreeg ik enige tijd later bericht van toe lating. Zo begon ik mijn leerweg tot grafisch vormgever. Tijdens mijn stage periode begon er iets te knagen. Ik merkte dat ik verlangde naar meer uitdaging, meer gewaagdheid en vrijheid van ontwerpen. Deze ontwikkeling leidde ertoe dat ik mij ging aanmelden voor de kunstacademie. Na een afwijzing van de één ben ik bij de toelating van de ander beland, het AKV St. Joost te Breda.

Ik ging hierheen met diploma opzak van het Grafisch Lyceum en de technische vaardigheden van een grafisch vormgever. Nu wilde ik leren onderzoeken en conceptueel denken. Hoe maak ik een goed ontwerp met een verhaal. Met dit in gedachten ben ik de illustratieve richting op gegaan. Op de academie heb ik concept ontwikkeling geleerd en hoe ik het juiste beeld bij het juiste verhaal en publiek krijg. Ik heb mij hier persoonlijk veel ontwikkeld. Door mijn HBO studie ga ik onderzoekend te werk. Onderzoek doen, schetsen en dan uitwerken en perfectioneren. Het discussiëren en de feedback momenten vond ik altijd heel verhelderend. Ik merkte hierin dat ik het fijn vond om met andere te praten over projecten en dat ik hier altijd weer nieuwe perspectieven uit haalde. Ik vind het dan ook heerlijk om met een team te overleggen hoe we een concept tot leven kunnen brengen.

Mijn twee studies, grafisch en illustratie, ga ik nu combineren, ontwikkelen en sterk maken. Mijn visie is dat deze twee vakgebieden elkaar versterken en je zo tot unieke conceptuele ontwerpen komt.

Danja Knijnenburg.

self

Tentoonstellingen en evenementen

Aankomend voor 2018:
Juni 2018, werk tentoonstellen bij viering van een jubileum, van de werkgroep bejegening. Om helpen hersenletsel bespreekbaar te maken binnen de gemeenschap.

juli 2017
Illustration Launch AKV St. Joost
Tentoonstelling met afstudeer projecten.

juni/juli 2016
Tentoonstelling Kunsthuis18
Tentoonstelling met eigen werk.

maart/april 2016
Tentoonstelling Klooster Breda
Interdisciplinaire samenwerking om een interactieve ervaring te creëren voor de bezoeker.

Leave a Reply