Wie ik ben

Mijn naam is Danja Knijnenburg, ik ben opgegroeid in Monster een klein kust dorpje in gemeente Westland. Ik heb een studie Grafisch Vormgeving gevolgd op het Grafisch Lyceum Rotterdam, en ben daarna door gegaan naar de kunstacademie in Breda. Op het AKV. St. Joost ben ik de bachelor Illustratie gaan volgen. Deze studie heb ik in 2017 afgerond. Heb je vragen of wil je een mooie samenwerking aangaan. Stuur me gerust een bericht!

Illustratie

In mijn illustraties ben ik altijd op zoek naar het vastleggen van sfeer en emotie. Ik ben graag opzoek naar een symbolische betekenis die aansluit bij het verhaal of artikel waar ik voor illustreer. IkĀ teken mijn illustraties altijd eerst met potlood en bewerk ze na in photoshop. De nabewerking in photoshop bestaat uit het inschilderen van de potlood tekeningen. Ik vind de mix van potlood en digitaal schilderenĀ een erg mooie combinatie.

Portretten

Als illustrator ben ik altijd opzoek naar het vast leggen van gevoel en emotie. Mensen fascineren me en de uitstraling die ze met zich mee dragen vind ik vaak erg interessant. Mensen dragen mooie verhalen met zich mee en deze wil ik als beeldmaker overbrengen naar het publiek. Ik ben dan ook in mijn werk vaak opzoek naar hoe ik in een portret een verhaal of de identiteit van de persoon kan vastleggen.

Voor aan de muur

Binnenkort verkoop ik mijn werk ook los als prints. Maar meer info hierover komt nog!

Leave a Reply